top of page

ons. 22. jun.

|

KoncertKirken

PIMPINONE

"Den dominerende stuepige" Opera af Telemann

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
PIMPINONE
PIMPINONE

Tid og sted

22. jun. 2022, 19.30

KoncertKirken, Blågårds Pl. 6A, 2200 København, Danmark

Om eventet

En skøn og humoristisk barokopera af G. P. Telemann fra 1725 i en ny dansk opsætning instrueret af Peter Kunz med udgangspunkt i barokkens kost og mask, sammenblandet med en god portion nutidighed og comedia dell’arte.

Mød Pimpinone. En gammel, velhavende mand der mangler en stuepige, drømmer om en kone og drives af sin libido og ensomhed. Og så Vespetta. En arbejdsløs underklassetøs uden tag over hovedet og penge på lommen, men med styr på hvad gamle, rige mænd drømmer om - og endnu mere styr på hvad hun selv ønsker sig af livet!

Hvem skulle have troet, at en høflig, veltalende og velopdragen stuepige i virkeligheden var en frygtelig kvinde? Ikke Pimpinone i hvertfald…

Lyder historien bekendt? 1600/1700-tallet var en opblomstringstid for de små, komiske pauseoperaer, og især historien om den udspekulerede underklassepige der kæmper sig opad i det sociale hieraki, og den rige gamle mand hvis magelighed, naivitet og seksuelle drivkraft gør ham til et let offer var en populær historie, som mange komponister prøvede kræfter med.

I vor tid er det oftest Pergolesis populære ”La Serva Padrona” fra 1733 som bliver luftet - og det er egentlig en skam, for den alt for oversete Pimpinone er et fyrværkeri af listig libretto, smædefulde arier og verbale mudderkastninger.

Medvirkende:

Pimpinone: Rasmus Ruge 

Vespetta: Anna Wierød

Cembalo: Søren Gleerup 

Violin: Tinne Albrechtsen Cello: 

Kjeld Lybecker

Instruktør: Peter Kunz

Entré: 150 kr. 

Entré medlemmer: 100 kr.

Billetter

 • SBD- PIMPINONE

  150,00 kr.
  +3,75 kr. Servicegebyr
  Salg slut
 • SBD - PIMPINONE - MEDLEM

  Medlem af foreningen

  100,00 kr.
  +2,50 kr. Servicegebyr
  Salg slut

Total

0,00 kr.

Del dette event

bottom of page