top of page
SBD event BØRN.png

LØRDAG 10.06.23 KL. 14

"BAROK FOR BØRN

- SPILLET AF BØRN!"

KØBENHAVNS MUSIKSKOLE

ABSALON
Sønder Blvd. 73
1720 KBH V

"WAUW! SE, FAR!"

Vi kan allerede fornemme den begejstring, der vil fylde Folkehuset Absalon denne lørdag. Det er nemlig en ganske særlig oplevelse for børn at se andre børn spille koncert i professionelle rammer. 

Tag hele familien med til denne sprudlende spilopmagerkoncert og bak op om de dygtige elever fra Købehavns Kommunes Musikskole!
Musikken formidles i børnehøjde og der er kage, saft og kaffe i Absalons hyggelige bar.

FRI ENTRÉ
SBD event BYVANDRING.png

LØRDAG 10.06.22 KL. 16.00

"BAROK BYVANDRING"

BJARKE MOGENSEN & BOCK/HØXBRO

En musikalsk byvandring på Vesterbro, hvor vi bliver klogere på kvarterets rum, facader, harmonier, illusioner og på stemmer fra bydelens historie. Undervejs skal vi høre koncert med accordionist Bjarke Mogensen i Sct. Matthæus Kirke og med duoen Bock/Høxbro på Café Sonja.
Koncerterne er kun åbne for deltagere i byvandringen og der er kun 25 ekslusive pladser.
Turleder er Paul Hartvigson fra byvandring.nu

SBD event DIDO.png

SØNDAG 11.06.23 KL. 16

"DIDO & AENEAS"

HENRY PURCELL

BASEMENT
Enghavevej 42
1674 København V

Den rå og dystre beton-kælder "Basement" er den perfekte setting for Henry Purcells kendte barokopera "Dido and Aeneas": Den dramatiske tragedie om antikkens Karthago; om politik, ære, kærlighed, selvmord og overnaturlige kræfter.

Opsætningen er et samarbejde mellem barokfestivalerne Stenbroens Barokdage og Odense Barokfestival

MEDVIRKENDE:
Anna Wierød, Dido, 2. witch
William Pedersen, Aeneas
Jennie Lomm, Belinda / 1. witch
Nanna Varmer Ipsen, Sorceress
Martin Vanberg, Spirit, Sailor, 2. man

SBD event SONJA.png

ONSDAG 14.06.23 KL. 19:00

"BAROK PUB QUIZ"

SAGA VOKALENSEMBLE

CAFÉ SONJA
Saxogade 86
1662 København

Et helt unikt pub-quiz koncept, med højt humør, hygge og live musik i Barokkens tegn.

Spids din bedste quiz-blyant og inviter dine musikglade venner til en helt unik pub-quiz, hvor I sammen kan nyde de lækre tapas og et godt glas vin eller øl og ikke mindst de musikalske indslag fra SAGA vokalensemble. Alt sammen i de hyggelige rammer hos Cafe Sonja i Saxogade. Quiz kategorierne er inspirerede af årets festivaltemaer som i år er Vesterbro og Barokmusik.

Du kan både quizze som hold eller alene.

SBD event ORGEL.png

TORSDAG 15.06.22 KL. 20:30

"LATE NIGHT ORGELKONCERT"

PHILIP SCHMIDT-MADSEN

En max chilleren kirkekoncert!

Stenbroens Barokdage omdanner kirkerummet i Sankt Matthæus Kirke til et meditativt univers med dæmpet, varm belysning, bløde tæpper og sækkestole. Læg dig godt til rette eller tap et glas vin fra højbordet og smæk benene op,  mens du svømmer hen til det gribende, barokke orgelbrus fra Matthæuskirkens store orgel.
Ved tasterne sidder den prisvindende, virtuose orgelsolist Philip Schmidt-Madsen, som kender orglet ud og ind, fra sit daglige virke som kirkens organist.

GRATIS ENTRE
SBD event JAMES.png

FREDAG DEN 16.06.23 KL. 17.00

"BACH REVOICED"

JAMES SHERLOCK

Eliaskirken
Vesterbrogade 49
1620 København V

Barokmusik med et moderne twist! James Sherlock er solist i denne eftermiddagskoncert, hvor værker af J. S. Bach får en ny klang gennem moderne arrangementer.

FRI ENTRÉ
SBD event ZIM.png

FREDAG 16.06.22 KL. 20.00

"PLAY IT AGAIN!"

ENSEMBLE ZIMMERMANN

uKirke
Dannebrogsgade 53
1660 København V

Med den groovy konceptkoncert *Play it again* viser Ensemble Zimmermann hvor meget variation og virtuositet man kan få ud af en gentagen baslinje! Ved koncertens premiere i 2016 skrev Viborg Stiftsavis. ”Det blev en mageløs koncert! Ikke bare blev der spillet med liv og sjæl, som det også kan opleves i et feststemt spillemandsorkester. Der blev fortalt historier, skabt billeder og stemninger, demonstreret instrumentale og sanglige færdigheder og ikke mindst udtrykt glæde. (...) Kunst med stort K!"

Ensemble Zimmermann har siden sin stiftelse i 2001 opført instrumentale værker fra tidlig renæssance til klassikken samt en lang række vokale hovedværker som oratorier, kantater og barokoperaer overalt i Danmark.

SBD event KOR hvid.png

LØRDAG 17.06.23 KL. 17

"DEN ENGELSKE MADRIGAL"

SBD FESTIVALKOR & MUSICA FICTA

uKirke
Dannebrogsgade 53
1660 KBH V

Koncert med Stenbroens Barokdages Festivalkor og sangere fra Musica Ficta!

Sammen med eksperterne fra Musica Ficta og dirigent Bo Holten, prøver SBD's eget festivalkor kræfter med den engelske MADRIGAL: 

”Madrigalerne er små musikdramatiske scener, der ofte skildrer den ulykkelige (og endnu oftere, den meget erotiske) kærlighed. Madrigalerne var forløbere for operaen, som opstod i denne tid. Når man hører dem, er man ikke i tvivl om, hvordan madrigalernes musikalske miniaturer kunne udvikle sig ind i en fuld scenisk operaramme.”

Dirigent, Bo Holten.

FRI ENTRÉ
SBD event 555.png

LØRDAG 17.06.22 KL. 19.00

"555 SONATER"

MUSICA FICTA & BJARKE MOGENSEN

uKirke
Dannebrogsgade 53
1660 København V

555 djævleblændte og ofte vanvittigt virtuose sonater, det er hvad Domenico Scarlatti er blevet berømt for. Nu har Danmarks store accordeon-spiller, Bjarke Mogensen, kastet sig over disse barokke virtuos-perler og spiller dem på sit eget lodrette keyboard så det klinger så autentisk som havde Scarlatti tænkt dem sådan.
Aftenens program består af et større udsnit af de 555, men også de bedste af Scarlattis vidunderlige vokalværker, der aldrig har fået den påskønnelse de fortjener. Først og fremmest er der her tale om det 10-stemmige Stabat Mater, der på mageløs vis fremmaner Jesu Moders klage og sorg ved sønnens kors i et ekspressivt 25 min langt forløb.

SBD event Witches.png

LØRDAG 17.06.22 KL. 21.00

"BITCHES, WITCHES

AND MAD LOVERS"

WIERØD/BOCK/MARTINEZ

uKirke
Dannebrogsgade 53
1660 København V

Stenbroens Barokdage runder lørdag aften af med en god skudefuld af tudortidens druksange om øl, flirt, tobak og whisky.
I år får den et grundigt twist af tidens populære madsongs og execution ballades om sindssyge damer, sure kællinger og kriminelle tæver.
Og det bliver skyllet godt ned! Igen i år støtter vore venner fra Ebeltoft Gårdbryggeri Stenbroens Barokdage, så vi får lækre gyldne dråber i kruset at skåle med! 
På scenen: Anna Wierød, Gilbert Martinez og Fredrik Bock.

SBD event ENGHAVE.png

SØNDAG 18.06.22 KL. 15.00

"BACH JUBILÆUMS FEST"

ENGHAVE BAROK

Enghave Kirke
Sønder Blvd. 120
1720 KBH V

Enghave Barok fejrer 300 året for Johann Sebastian Bachs tiltrædelse som Kantor i Leipzig, ved at opføre tre kantater fra hans første måneder i jobbet.

På programmet er den allerførste kantate Bach opførte i Leipzig, BWV 75 »Die Elenden sollen essen« samt BWV 24 »Ein ungefärbt Gemüte« og BWV 46 »Schauet doch und sehet, ob irgendein Schmerz sei«.

Solister er:
Else Torp
Daniel Carlsson
Leif Aruhn-Solén
Jakob Bloch Jespersen.

Vi er desuden i godt selskab med Viggo Julsgaard Jensen, der helt i Bachs ånd knytter en kort prædiken til værkerne.

Dørene åbner kl. 14:30 hvis du vil deltage i kirken, men du kan også følge med når vi livestreamer på Facebook og YouTube.

Koncerter 2023: Services
Fonde SBD 2023.png
Koncerter 2023: Billede
bottom of page